Nordic Climate Group opkøber Reftec i Trondheim

30 Maj 2024

Nordic Climate Group vokser i Norge gennem opkøbet af Reftec AS med hovedkontor i Trondheim. I opkøbet indgår også datterselskabet Rana Kulde i Mo i Rana. Når Reftec slutter sig til koncernen, styrker Nordic Climate Group sin position i Tröndelag, men også i andre dele af Norge, hvor selskabet har aktiviteter. Reftec specialiserer sig i energieffektive køle- og varmeløsninger med naturlige kølemedier inden for ejendomssektoren. Reftec blev grundlagt i 2007, og med 14 ansatte udgjorde den samlede omsætning med Rana Kulde 78 mio. NOK for regnskabsåret 2023. Nordic Climate Group, som blev grundlagt i 2021, har en omsætning på 4 mia. SEK og ca. 1.550 ansatte ved godt 80 lokale virksomheder i Danmark, Sverige, Norge og Finland.

Reftec opkøbes af de tidligere ejere Erik Dyrseth, Per Bjørnaas och Jonny Andersen, som havde en ejerandel på 81 pct. fordelt på tre lige dele, og af medarbejdere, som ejede de resterende 19 %. Fundamentet i Nordic Climate Groups virksomhed er en stærk lokal markedsposition. Det betyder, at Reftec på samme vis som de andre selskaber i koncernen vil arbejde videre med sit varemærke, de tidligere ejere fortsætter i samme rolle, og nuværende aktiviteter og kunder prioriteres.

- Vi har skabt en stabil virksomhed med en god økonomisk udvikling. Men for at tage det næste skridt vil vi være en del af et større team. Vi har motiverede og teknisk dygtige medarbejdere, som drives af udvikling, energioptimering og naturlige kølemedier. Derfor vil vi sikre, at vi arbejder i det bedste miljø for at fortsætte væksten. Det mener vi, at Nordic Climate Group kan tilbyde, siger Erik Dyrseth, adm. direktør i Reftec.

Reftec har fokus på ejendomskunder, hvor serviceaftaler med energioptimering oplever stigende interesse. Det giver erfaring til at udvikle kundesortimentet og bidrage til samarbejdet inden for Nordic Climate Group.   

- Opkøbet af Reftec er et velkomment og vigtigt skridt for Nordic Climate Group, som nu får en stærk base i Norges tredje største kommune. Derudover er Reftec yderligere et selskab i koncernen med fokus på naturlige kølemedier. I takt med samfundets øgede interesse for bæredygtighed er det værdifuldt med flere selskaber som Reftec i vores koncern, siger Fredrik Gren, adm. direktør i Nordic Climate Group.

Nordic Climate Groups fokus er på at hjælpe sine kunder med at minimere klimaaftrykket og maksimere energieffektiviteten. Målsætningen er at opbygge et førende selskab i Nordeuropa med stærk vækst både organisk og gennem yderligere opkøb. Modellen bygger på iværksætteri, decentraliserede virksomhedsenheder med samarbejde inden for forretning/kontrakter, medarbejderuddannelse og deling af tekniske færdigheder.

For yderligere oplysninger kontaktes:

Fredrik Gren, adm. direktør, Nordic Climate Group
fredrik.gren@nordicclimategroup.se

Tlf.: +46 705 11 64 99

 

Erik Dyrseth, adm. direktør, Reftec AS

erik.dyrseth@reftec.no
Tlf:  +47 41252685 

Om Nordic Climate Group
Nordic Climate Group er en ledende aktør inden for køle- og varmeinstallationer samt energieffektive løsninger med målet om at være førende inden for bæredygtige klimaløsninger. Vi tager et overordnet ansvar fra idé, projektering, installation og levering til vedligeholdelse og service. Koncernen blev grundlagt i 2021 og består af godt 80 lokale virksomheder. Nordic Climate Group har omkring 1.550 ansatte og ejes af en bred gruppe af entreprenører og medarbejdere sammen med Altor Fund V.

Erik Dyrseth, adm. direktør, Reftec AS

Press Release Reftec, 240530