Nordic Climate Group går ind på offshoremarkedet gennem Nordfrost

29 Maj 2024

Nordic Climate Group opkøber det tredje selskab på en måned og byder Nordfrost Køleservice i Esbjerg velkommen i koncernen. Det er ikke blot et opkøb, der øger mulighederne på det danske marked, men også inden for offshoresegmentet. Nordfrost har igennem de seneste 10 år ekspanderet inden for køling på offshoremarkedet og styrker dermed Nordic Climate Group Danmarks marine sortiment, hvor det tidligere datterselskab Nordkøl også er aktive. Nordfrost, som blev grundlagt i 1978, har brede kompetencer inden for køling og naturlige kølemedier (CO2 och propan). Nordfrost har en stærk lokal position i Esbjerg-området gennem langsigtede kunderelationer med både private og offentlige kunder. Derudover har Nordfrost de senere år udvidet sortimentet til den lokale industri med skræddersyede kundeløsninger. Efter opkøbet af Nordfrost har Nordic Climate Group ni danske selskaber med næsten 200 ansatte. Dermed tilbydes kunder i hele Danmark tjenester inden for køling, varme, energieffektivisering og service. Nordic Climate Group, som blev grundlagt i 2021, har en omsætning på 4 mia. SEK og ca. 1.550 ansatte i godt 80 virksomheder i Danmark, Sverige, Norge og Finland.

– Opkøbet af Nordfrost er vigtigt for Nordic Climate Group, da det giver os en stærk position i Sydvestjylland og særligt inden for offshoresegmentet. Ejeren Jesper Kjærgaard og Nordfrost passer rigtig godt ind i den eksisterende koncern og styrker os ikke bare i forhold til offshore, men også i forhold til brancher, som drager stor fordel af køleløsninger med naturlige kølemedier, siger Tue Sjøntoft, landechef for Danmark i Nordic Climate Group.

Nordfrost Køleservice har været ejet af Jesper Kjærgaard de sidste 10 år. Under hans ledelse har selskabet udviklet sig fra en traditionel kølevirksomhed i Esbjerg til en virksomhed med ekspertise inden for den offentlig sektor, industri og køling til offshore med fokus på olie- og vindprojekter og kunder uden for landets grænser.

– Jeg har altid haft fokus på god service til mine kunder og udviklet forretningen sammen med dem. Jeg har ikke tidligere overvejet at sælge, men for at kunne forsætte udviklingsrejsen ser jeg fordelene ved at samarbejde med andre virksomhedsledere inden for Nordic Climate Group. – Udveksling af erfaringer med dem vil kunne give selskabet et yderligere løft, siger Jesper Kjærgaard, adm. direktør i Nordfrost Køleservice, som fortsætter i sin rolle efter ejerskiftet.

Marinemarkedet håndteres af danske, norske og svenske selskaber i Nordic Climate Group, hvilket også er tilfældet for energisektoren, skaldyrsindustrien samt på skibe. Der er forretningsaktiviteter i flere verdensdele, og det er et tegn på, at de nordiske kompetencer er konkurrencedygtige.

– Køling inden for offshore er et interessant specialområde, som vi har en stærk tiltro til i fremtiden. Opkøbet af Nordfrost ligger inden for samme kompetenceområde som fx norske WinnTech, som er en del af Nordic Climate Group. Med begge selskabers viden og kompetencer kan vi udvikle området yderligere, siger Fredrik Gren, koncernchef i Nordic Climate Group.

Nordic Climate Groups fokus er på at hjælpe sine kunder med at minimere klimaaftrykket og maksimere energieffektiviteten. Målsætningen er at opbygge et førende selskab i Nordeuropa med stærk vækst både organisk og gennem yderligere opkøb. Modellen bygger på iværksætteri, decentraliserede virksomhedsenheder med samarbejde inden for forretning/kontrakter, medarbejderuddannelse og deling af tekniske færdigheder.

 

For yderligere oplysninger kontaktes:

Tue Sjøntoft, landechef Danmark, Nordic Climate Group

tue.sjontoft@nordicclimategroup.dk

Tlf.: +45 91 37 51 45

 

Fredrik Gren, adm. direktør, Nordic Climate Group
fredrik.gren@nordicclimategroup.se

Tlf.: +46 705 116499

 

Jesper Kjærgaard, adm. direktør, Nordfrost Køleservice

info@nordfrost.dk

Tlf.: + 45 29 44 38 06

Om Nordic Climate Group
Nordic Climate Group er en ledende aktør inden for køle- og varmeinstallationer samt energieffektive løsninger med målet om at være førende inden for bæredygtige klimaløsninger. Vi tager et overordnet ansvar fra idé, projektering, installation og levering til vedligeholdelse og service. Koncernen blev grundlagt i 2021 og består af godt 80 lokale virksomheder. Nordic Climate Group har omkring 1.550 ansatte og ejes af en bred gruppe af entreprenører og medarbejdere sammen med Altor Fund V.

Press release Nordfrost, 240529

Jesper Kjærgaard