HP Kyla & Värme fra Åland opkøbes af Nordic Climate Group

17 Jan 2024

Nordic Climate Group får yderligere en geofrafisk base gennem opkøbet af ålandske HP Kyla & Värme AB i Mariehamn. Som del af opkøbet indgår også datterselskabet HP Klimatservice AB i svenske Vagnhärad. Ud over etableringen på Åland betyder erhvervelsen, at Nordic Climate Group styrker sin position det østlige Sverige. HP Kyla & Värme leverer køletjenester og -installationer til kommercielle kunder samt boligejere. HP Klimatservice supplerer med styringsapparater og overvågning samt varmepumper både til kommercielle kunder og forbrugere. I alt omsætter virksomheeden for ca. 67 mio. SEK med 35 ansatte i Mariehamn og 7 ansatte i Vagnhärad. Virksomheden har siden 2011 været ejet af en gruppe ansatte hos HP Kyla & Värme AB, Evolver Investment Group AB og investorer. Opkøbet mangler fortsat at blive gennemført.

Vi har i lang tid evalueret, hvilket hjem, som HP har de bedste forudsætninger at udvikles i. Med Nordic Climate Groups stærke vækst og skarpe fokus på naturlige kølemedier virker det som en oplagt beslutning at slå sig sammen med dem. HP har ud over basen i Mariehamn og virksomheden i Vagnhärad gode forudsætninger for samarbejde i Finland med Nordic Climate Groups finske virksomhed MV-Jäähdytys. Derfor ventes Nordic Climate Groups eksisterende virksomheder i begge lande at drage nytte af hinanden, siger Leif Nordlund, bestyrelsesformand i HP Kyla & Värme AB og Industrial Advisor hos Evolver Investment Group AB.

Fundamentet i Nordic Climate Groups virksomhed er en stærk lokal markedsposition. Det betyder, at HP Kyla & Värme og HP Klimatservice præcis som de andre virksomheder, som indgår i koncernen, beholder deres lokale varemærke, den tidligere selskabsledelse fortsætter, og nuværende aktiviteter og kunder prioriteres.

Åland er et nyt marked for os, men et vigtigt bindeled mellem Sverige og Finland. Vi byder også velkommen til deres ekspertise inden for naturlige kølemedier, særligt CO2, samt at de er aktive på varmepumpeområdet inklusive styringsapparater og overvågning. De passer godt ind i vores målsætning om altid at levere optimal energieffektivitet og minimalt klimaaftryk til vores kunder. Endvidere glæder vi os over, at en veldrevet virksomhed med gode udviklingsmuligheder vælger Nordic Climate Group, siger adm. direktør i Nordic Climate Group Fredrik Gren.

Nordic Climate Groups fokus er på at hjælpe sine kunder med at minimere klimaaftrykket og optimere energieffektiviteten. Forventningen er at fortsætte med at opbygge et førende selskab i Nordeuropa med en stærk vækst, både organisk og gennem yderligere opkøb.

Vi er overbeviste om, at vores fremgang bygger på iværksætterånd, decentraliserede virksomhedsenheder og samarbejde inden for forretning/kontrakter, medarbejderuddannelse og deling af tekniske færdigheder, siger Fredrik Gren.

For yderligere oplysninger, kontakt:

Fredrik Gren, adm. direktør i Nordic Climate Group
Telefon: +46 705 11 64 99
E-mail: fredrik.gren@nordicclimategroup.se

Leif Nordlund, bestyrelsesformand i HP Kyla & Värme Ab og Industrial Advisor hos Evolver Investment Group Ab

Telefon: +358 50 359 7282

E-mail: leif.nordlund@evolverequity.com

 

Om Nordic Climate Group


Nordic Climate Group er en ledende aktør inden for køle- og varmeinstallationer samt energieffektive løsninger med målet om at være førende inden for bæredygtige klimaløsninger. Vi tager et overordnet ansvar fra idé, projektering, installation og levering til vedligeholdelse og service.

Koncernen blev grundlagt i 2021 og består af over 80 lokale virksomheder. Nordic Climate Group har omkring 1200 ansatte, en omsætning på ca. 3,7 mia. SEK og ejes af en bred gruppe af entreprenører og medarbejdere sammen med Altor Fund V.