Nordic Climate Group erhverver HC-Systems

14 Dec 2023
(From left) Sami Pahla, regionschef, MV Jäähdytys, Henri Rämänen och Harri Rämänen, HC-Systems

Finlands førende kølefirma, MV-Jäähdytys Oy(MV), datterselskab til Nordic Climate Group, køber HC-Systems Oy (HC-Systems). Med dette køb styrkes koncernen yderligere inden for køle-, varme- og energieffektive installationer i Finland. MV, der tilsluttede sig Nordic Climate Group i 2022, har gennem flere opkøb i 2023 styrket sin position som Finlands førende virksomhed i branchen. Købet af HC-Systems gennemføres endeligt den 31. december hvor HC-Systems tilslutter sig Nordic Climate Group. HC-Systems har 16 ansatte og en omsætning på 2,6 millioner EURO.

"HC-Systems er kendt for sit professionelle og højkvalitetsarbejde i regionen. Da vi deler syn på branchens udvikling, er det naturligt at arbejde sammen fuldt ud," siger Ilpo Mäkelä, administrerende direktør, MV.

Gennem købet vil HC-Systems' administrerende direktør og medstifter, Henri Rämänen, samt virksomhedens ansatte blive en del af MV's team. Alle medarbejdere vil fortsætte i deres nuværende stillinger, undtagen virksomhedens grundlægger, Harri Rämänen, der går på pension.

"Vi er vokset hele tiden, og for at væksten kan fortsætte, kræves der støtte og styrke. Det får vi gennem MV. Sammen har vi fremragende muligheder for at vokse," siger Henri Rämänen, administrerende direktør, HC-Systems.

HC-Systems' fokus på varmepumper både for forbrugere og kommercielle kunder supplerer MV's tilbud på markedet.

"Især når det drejer sig om udvikling og udvidelse inden for varmepumper får vi en værdifuld tilføjelse af ressourcer og ekspertise. Vi vil også kunne udvide installations- og servicetjenesterne til storkøkkener," siger Sami Pahla, regionschef, MV

Nordic Climate Groups fokus er at hjælpe deres kunder med at minimere klimaaftrykket og maksimere energieffektiviteten. Planen er at fortsætte med at opbygge en ledende virksomhed i Nordeuropa med stærk vækst både organisk og gennem yderligere opkøb.

"Vi ser meget positivt på udviklingen i Finland og med MV-Jäähdytys' erhvervelse i 2023. Hvert skridt betyder, at flere kunder kan drage fordel af den ekspertise og service, som virksomheden har opbygget i over 50 år," siger Fredrik Gren, koncernchef, Nordic Climate Group.

For yderligere information, kontakt venligst:

Fredrik Gren, koncernchef, Nordic Climate Group
Tel +46 705 11 64 99
fredrik.gren@nordicclimategroup.se

 

Ilpo Mäkelä, administrerende direktør, MV-Jäähdytys Oy

Tel +358 50 4088 308

Ilpo.makela@mv-jaahdytys.fi

 

Henri Rämänen, administrerende direktør, HC-Systems Oy

Tel +358 40 526 4435

henri.ramanen@hcss.fi

Om Nordic Climate Group – for et bedre klima
Nordic Climate Group er en førende aktør inden for køle-, varme- og energieffektive installationer med målet om at være en klar rollemodel inden for bæredygtige klimaløsninger. Virksomheden tager fuldt ansvar fra idé, projektering, installation og levering til vedligeholdelse og service.

Koncernen blev dannet i 2021, har cirka 75 lokale etableringer, mere end 1200 ansatte og en omsætning på over 3,5 milliarder SEK. Nordic Climate Group ejes af en bred gruppe iværksættere og medarbejdere sammen med Altor Fund V.